Så kan du låna pengar billigt

​Det är ingen hemlighet att svenskar lånar som aldrig förr. Enligt siffror från Statistiska centralbyrån så uppgår hushållens lån till den smått svindlande summan 3 821 miljarder kronor. Det är därför idag kanske viktigare än någonsin se till att man tecknar billiga lån med bra villkor.

De som tecknar ett sk konsumtionslån kan i många fall utsättas för dolda kostnader och skyhöga räntor, vilket gör att man kan fastna under ett växande skuldberg som aldrig tycks ta slut. Det är dock fullt möjligt att teckna ett lån som både är lätt att ta och som har rimliga villkor, om man vet vad man ska leta efter.

Ett enkelt sätt att garantera att du får en bra deal när du lånar pengar är att använda dig av en tjänst som jämför lån från flera olika aktörer. Sambla AB är en oberoende jämförelsetjänst som jämför låneerbjudanden från många långivare så att du kan välja det alternativ som passar bäst för dig och dina ekonomiska behov.

Detta är helt gratis, och innebär att du slipper att betala onödigt höga räntekostnader eller teckna ett ofördelaktigt lån. Det går dessutom bra att tacka nej till de erbjudanden som du mottar genom Samblas tjänst.

Trots att man ofta läser om dyra SMS-lån och andra blancolån så kan man genom internet ofta teckna ett lån som blir riktigt billigt, förutsatt att man jämför bankernas olika erbjudanden. Se till att ta din tid när du ska teckna ett lån och använd dig gärna av en oberoende jämförelsetjänst.

Det finns även hopp för dig som redan har ett eller flera dyra lån. Du bör då undersöka möjligheten att teckna ett större samlingslån hos en aktör som ger dig bättre villkor. På så vis kan du betala tillbaka dina existerande lån och samla alla din lån i ett enda, billigare lån.

Oavsett om du ska låna pengar för första gången eller redan dras med onödigt dyra lån så går det oftast att skära ner på dina månadskostnader genom att välja rätt typ av lån. Spara pengar genom ett billigt lån!​